1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. 27 септември е Световен ден на туризма

27 септември е Световен ден на туризма

Той се отбелязва от над 40 години

27 септември е Световен ден на туризма. Той се отбелязва от над 40 години, след приемане устава на Световната организация по туризъм.

Съвсем отскоро ресор "Туризъм" в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е със седалище в Пловдив. Правителството цели утвърждаване на страната като целогодишна туристическа дестинация, според отчет на ведомството. Днес министър Делян Добрев и заместникът му Иво Маринов ще бъдат гости в Пловдив на редица изяви, посветени на Световния ден на туризма.

Община Видин организира градска екскурзия за най-малките. Около 100 възпитаници на детските градини ще потеглят от Телеграф Капия, ще разгледат джамията на Осман Пазвантооглу, митрополитския комплекс, синагогата и средновековния замък "Баба Вида". Достъпът до всички туристически обекти във Видин е безплатен.

Българските и чуждестранните туристи, които днес ще посетят крепостта "Царевец" във Велико Търново, ще получават специални грамоти, в които е написано, че са влезли в крепостта на средновековните български владетели на 27 септември, когато се отбелязва Международният ден на туризма.

Фотоизложбата "България атрактивна туристическа дестинация" е подредена на Летище София. В над 30 снимки са показани красиви места от България. Тя може да се види до края на месец октомври и само от заминаващите пътници. Изгледи от Велико Търново, Варна, курортен комплекс Албена, нос Калиакра и още много други места са показани в изложбата, подредена в галерията на Терминал 2 на Летище София. Снимките са избрани след проведен онлайн конкурс.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.