1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. "Фестивал на солта" ще се проведе в края на август в Бургас

"Фестивал на солта" ще се проведе в края на август в Бургас

Темата на Фестивала през тази година да бъде „Симбиоза“

"Фестивал на солта" ще се проведе в края на месеца. Той ще бъде открит на 28 август, петък. В южната част на Атанасовско езеро са поканени любителите на солени забавления – къпане в луга и мазане с кал, участие в различни артистични предизвикателства, танцови импровизации, музика и много настроение.

Тази година солничарското влакче ще улеснява достъпа до различните части на Фестивала – производственото хале на юг, детските и арт-ателиета в средата, басейните с луга и кал на север, информираха от Българското дружество за защита на птиците.

Темата на Фестивала през тази година да бъде „Симбиоза“, повлияна от въздействието на пътуващата изложба за Атанасовско езеро „симБиотично“ и от невидимата за окото мрежа от сложни взаимоотношения, връзки и процеси в Атанасовско езеро.

За това как човекът е свързан с езерото, има ли хармония и взаимност в тези отношения и какви са  ползите за хората и природата са само част от въпросите, които ще бъдат повдигнати по време на Фестивала.

В богатата фестивална програма очаквайте танцова импровизация в калта на Ана Саласар, изложбата Анималия, детски ателиета за калейдоскопи, шарена сол, игри, конструктор и пъзел, боди арт с кал, базар на солта, солничар за един ден, арт работилница за рамки и много други.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.