1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. На 14 декември българските ветеринари честват своя професионален празник

На 14 декември българските ветеринари честват своя професионален празник

Министър Мирослав Найденов поздрави своите колеги и им пожела много успехи през следващата година

Освен че през 1955 г. на днешната дата България е приета за член на ООН, 14 декември е денят, в който се чества професионалния празник на българските ветеринари. Датата е избрана, след като на този ден през 1897 г. е приет закона за ветеринарно-санитарната полиция.

По този повод Българският ветеринарен съюз награди заслужили ветеринарни лекари, които въпреки трудностите и проблемите, с които се сблъскват в работата си ежедневно, са изпълнили своите ангажименти към здравето на животните и хората. Сред удостоените с награди са д-р Ангел Трифонов от Хасково, д-р Никола Досев от Разград, д-р Влади Кирилов от София, д-р Янаки Гришков.

На тържеството присъстваха лекари от цялата страна, упражняващи тази хуманна професия. Йордан Бойчев, председател на Българския ветеринарен съюз, заяви, че за него е чест да бъде домакин на тържеството и да посрещне хората, чиято професия трябва да получи необходимия обществен престиж. Въпреки трудностите, поетите ангажименти към държавата и обществото са изпълнени, сподели още той. Съюзът е организирал и участвал в много положителни прояви като повишаване квалификацията на ветеринарните лекари, кастрацията на бездомните животни, инициативата „София диша”.

Лекарите бяха поздравени лично от министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. Награди получиха и журналистите, които активно са отразявали дейността на Българския ветеринарен съюз и са били съпричастни в решаването на редица проблеми, свързани с дейността му.

Вижте видео...

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.