1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Над 2 300 участници пристигат в Пловдив за първия Народен събор

Над 2 300 участници пристигат в Пловдив за първия Народен събор

Публиката ще се докосне до магията на българския фолклор

В два поредни дни – 14-ти и 15-ти май 2016 година, над 2 300 участниците от цялата страна ще пеят и танцуват на две сцени в парк „Лаута“ от 10 до 22 часа на първия Народен събор в Пловдив. Събитието ще бъде официално открито от кмета на града инж. Иван Тотев от 10.00 часа.

Мащабната проява се провежда по инициатива на кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров, по идея на Димитър Михов и с подкрепата на Община Пловдив.

„Целта ни е съборът да стане ежегоден и все по-добре организиран до 2019-та, когато Пловдив ще бъде културната столица на Европа“, заяви Димитров. „Лаута“ се превръща в открита сцена за култура, заяви от своя страна зам.-кметът по култура и туризъм на Община Пловдив Амелия Гешева.

Звуците на гайдата на Радослав Иванов от Брестовица и певиците Петя Георгиева и Елена Михова огласиха днес парка с изпълнението на родопски песни. А в неделя вечерта публиката на първия Народен събор в Пловдив ще се докосне до магията на българския фолклор благодарение на оркестър „100 каба гайди“, ансамбъл „Родопа“ и ансамбъл „Тракия“.

Колоритът на празника ще се допълва от майстори-занаятчии, които също се включват в събитието с щандове на своите произведения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.