1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Перуджа е домакин на 18-ото издание на Европейския фестивал на шоколада

Перуджа е домакин на 18-ото издание на Европейския фестивал на шоколада

Кулминация на тържеството на удоволствията ще бъде 13-метрово шоколадово копие на Апенинския полуостров

Перуджа се превръща в столица на най-сладкото изкушение. До 23 октомври италианският град, известен със сладкарската, и по-специално с шоколадовата си индустрия, ще бъде домакин на 18-ото издание на Европейския фестивал на шоколада, информира БНТ.

Неустоим вкус и сладкарско майсторство от цяла Европа. Едно от най-сладките приключения - шоколадът ни предизвиква. Ако желаете да му се отдадете - Перуджа е вашето място. Посетителите на фестивала ще имат възможност да се насладят на шоколадови изделия от едни от най-големите производители в Италия и Европа.

Кулминация на тържеството на удоволствията ще бъде 13-метрово шоколадово копие на Апенинския полуостров. Произведението на изкуството е изложено в Къщата на шоколада, която е построена преди четири години от фабриката Перуджина. Специално внимание ще бъде отделено и на големите производители на какао - Индонезия, Колумбия, Перу, Коста Рика, Еквадор, Мексико и Венецуела.

Посетителите на фестивала ще получат така наречената Шоколадова карта. С нея те ще имат право на отстъпки при закупуването на представените сладки изкушения. Картата се взима от специален пункт в Перуджа. Притежателите й ще участват и в лотария, която ще се разиграе на финала на фестивала. Сред печалбите има лек автомобил, пътуване за двама от единия до другия бряг на САЩ и романтично пътешествие в Русия от Москва до Санкт Петербург.

Перуджа отдавна е своеобразен шоколадов център за Европа. Уникалните десерти, които се произвеждат в града, ежедневно съблазняват туристи от цял свят. Тук могат да бъдат открити дори "шоколадови хотели", в които се извършват различни спа ритуали и чиито менюта са изцяло запълнени с шоко изделия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.