Програмата включва много забавления и съпътстващи прояви
Първи Балкански фестивал на ракията отвори врати от 24 до 26 октомври в Националния дворец на културата в София. Посетителите ще могат да дегустират 150 традиционни български ракии, между които крушова, черешова, ябълкова, сливова и ракия от рози, а така също и подобни напитки от Балканите.
По време на фестивала е предвидена и Мезе Зона със свежи салати и апетитни туршии, осигурени от членовете на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци. Тридневната програма включва много забавления и съпътстващи прояви, сред които Барман шоу с приготвяне на разнообразни коктейли на основата на ракията и изложба на уникални, лимитирани серии български или вносни промишлено произведени ракии, конкурс - дегустация „Продукт на потребителя“, организиран съвместно с Асоциацията Активни потребители, майсторски класове и лекции, свързани с производството на традиционните балкански напитки.