1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. В Украйна отбелязаха Фестивала на тиквата

В Украйна отбелязаха Фестивала на тиквата

Посетителите имаха възможността да видят огромен замък, построен само от тикви

Жителите на един от най-старите градове в Украйна отбелязаха Фестивала на тиквата. На него посетителите имаха възможността да видят огромен замък, построен само от тикви, да  опитат различни ястия от тикви,  и да се насладят на фолклорните украински песни и танци, информира БНТ.

Старият град в западна Украйна Збараз отпразнува 800 години от основаването си с т. нар. "Фестивал на Тиквата". Градчето, известно със средновековния си замък, стана свидетел на изключително зрелище. Жителите на Збараз влезнаха в "Книгата на рекордите Гинес", след като издигнаха чисто нов замък. Вместо тухли те използвали близо 7 000 тикви. Въпреки дъжда хиляди украинци дойдоха специално, за да видят уникалната постройка.

Освен това участниците във фестивала предложиха на посетителите голямо разнообразие от сувенири и ястия от тикви, сред които и традиционната тиквена каша. Всеки търговец я прави по стара семейна рецепта и сервира в специално гърне, издълбано естествено от тиква. Някои предлагаха и слабоалкохолната украинска напитка медовуха.

Докаго едни се наслаждаваха на вкусните гозби и напитки, други пееха и танцуваха украински фолклорни песни и танци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.