1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Зам.-министър Димитров ще открие празника на прасковата в село Гавраилово

Зам.-министър Димитров ще открие празника на прасковата в село Гавраилово

Снимка:

МЗХ ще участва с информационен щанд по ПРСР пред читалището на селото

На 28 юли 2011 г. от 10:00 часа заместник–министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и председателят на Комисията по земеделие и гори към НС г-жа Десислава Танева ще открият празника „Златна праскова” в с. Гаврилово, област Сливен. Празникът се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

В рамките на празника МЗХ ще участва с информационен щанд по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. пред читалището на селото. Информационният щанд е част от кампанията под мотото „Дни на отворените врати” по ПРСР на Министерство на земеделието и храните, която официално стартира на 1 юли.

От 10.30 ч. зам.-министър Димитров ще се срещне със земеделски производители от региона в читалището на с. Гавраилово.

От 12.00 ч. е предвидено и провеждането на семинар по ПРСР, в който участие ще вземат Владислав Цветанов и Диана Трифонова, експерти от Дирекция „Развитие на селските райони” към МЗХ и Димитър Ванев - Главен директор на Дирекция "Съвети в земеделието" към Националната служба за съвети в земеделието. Те ще запознаят земеделските производители с актуалните възможности за финансово подпомагане по програмата.

От 12.30 часа в залата на областната управа на гр. Сливен г-жа Десислава Танева и зам.-министър Цветан Димитров ще се срещнат с животновъди от областта.

Двамата ще проведат срещи и със земеделски производители от гр. Твърдица в 15.00 часа и от гр. Котел в 19.00 часа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.