1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Ангел Вукодинов: Не сме удовлетворени от оставката на Симеон Дянков

Ангел Вукодинов: Не сме удовлетворени от оставката на Симеон Дянков

Снимка:

По-важно е да има правилна политика в сектор земеделие, заяви председателят на НАЗ

Не бих казал, че сме удовлетворени от оставката на министър Симеон Дянков, защото за нас е по-важно да има правилна политика в сектор земеделие. Това каза Ангел Вукодинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, цитиран от Агенция „Фокус”.

„Важно е този наистина български отрасъл, един от малкото, които продължават да работят в условията на всеобщата икономическа и финансова криза, да създава работни места, да е полезен както на тези, които го упражняват, така и за обществото и чрез финансовия си дял – като данъци и брутен вътрешен продукт, а и като социален ефект”, посочи той.

„Не е тайна, че земеделието е най-големият социален залог за мир в селата, чрез плащане на малко по-голяма сума от прословутите 850 – 900 милиона европейски средства във формата на арендите, които се плащат към населението и собствениците на земята”, обясни още Ангел Вукодинов.

За предстоящото днес заседание на Разширения Управителен съвет на НАЗ Вукодинов каза, че очаква един бурен форум, но се надява след двете поредни срещи с премиера утре, 19 февруари, зърнопроизводителите да осъмнат с така необходимите средства.

„Най-ресурсоемките работи като торене и подготовка на пролетните култури предстоят в близките седмици и ще бъде ползотворно наличието на средства за прилагане на една добра агротехнология и за получаване на по-добра и качествена продукция”, каза още Вукодинов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.