1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Богата съпътстваща програма на "Пчеларство - Плевен 2005"

Богата съпътстваща програма на "Пчеларство - Плевен 2005"

Една от безспорно важните теми в съпътстващата програма на предстоящото изложение е запознаването с дългосрочната национална програма за развитие и насърчаване на пчеларството в България

 

Трите панаирни дни ще бъдат изключително наситени с мероприятия, включени в съпътстващата програма на третото издание на Международното специализирано изложение-договаряне "Пчеларство - Плевен 2005". По традиция организаторите и съорганизаторите на изложението са предвидили много и разнообразни като съдържание образователни лектории, които ще бъдат водени от специалисти както от страната, така и от чужбина. Наред със семинарите и кръглата маса на тема "Пчеларството в България. Перспективи и проблеми в условията на членство в Европейския съюз". Плевен ще бъде домакин и на форуми, които се случват за първи път.

В първия ден на изложението - петък, в 17 часа, своето първо събрание ще проведе новоучредената Балканска федерация на пчеларските съюзи. Всъщност, както "Посредник" вече писа, идеята за създаването на балканско обединение в сектор "Пчеларство" беше реализирана през есента на миналата година. Всички страни, членуващи във федерацията, обаче, избраха панаира в Плевен, за да обсъдят своята програма за развитие и подпомагане на пчеларството в страните от Балканския полуостров. Така в конферентната зала на ХГ "Илия Бешков" ще се срещнат пчелари от всички балкански страни, а лектор на събранието ще бъда Коста Костов, депутат, председател на парламентарната комисия по борба с корупцията, член на постоянната парламентарна комисия по земеделие и президент на Балканската федерация на пчеларските съюзи. 

Една от безспорно важните теми в съпътстващата програма на предстоящото изложение е запознаването с дългосрочната национална програма за развитие и насърчаване на пчеларството в България. Тя ще бъде представена от Херман Рекнагел, ръководител на проект в тази област към GTZ, представители на Министерството на земеделието и горите и на пчеларските съюзи в България.
В първия ден на изложението ще бъде направено и официалното откриване на изграденото по програма САПАРД предприятие на преработка и експорт на мед в Масларево./posredniknews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.