1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Изкарват бъчвите на площада в Пловдив

Изкарват бъчвите на площада в Пловдив

Традиционният за града Дионисиев празник ще започне точно в 15 ч.

 

Изкарват бъчвите на площада в Пловдив. С безплатно вино и мезета пловдивчани ще отбележат старта на поредното панаирно изложение "Винария", което започва днес.

Традиционният за града Дионисиев празник ще започне точно в 15 ч. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат Шкумбата и Тони Димитрова. Винено шествие на приятелите на "Винария" ще мине по Главната улица. Основна група в него ще са студентите от Университета за хранителни технологии в Пловдив, които се подготвят за технолози. "Винария" ще бъде открита от президента Георги Първанов. Скандалите около дегустациите няма да помрачат настроението на участниците и посетителите, твърдят от панаира. Повечето винпроми са вдигнали щандове като дворци и ще дават на корем да се пробват най-добрите им напитки. Входът за посетители е 3 лева.

С куп интересни събития е наситена и програмата на деловите прояви на изложението. Сред акцентите е конференцията на високо ниво "Финансиране на лозарството и винарството в страните от Югоизточна Европа". Тя се организира от Министерството на земеделието и горите и ще бъде открита от министър Мехмед Дикме. Участие в нея ще вземат негови колеги от всички балкански страни. С интерес се очаква и семинарът "Виното в ресторанта". Теоретичната му част включва обсъждане на теми като "Цената на виното в ресторанта", "Съхранение на виното", "Най-честите пропуски при сервиране на вино", "Чашите или защо формата и материалът имат значение". За практическата част са подготвени дегустации на избрани български и чужди вина с различни видове чаши./standartnews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.