1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Канят турски агрофирми в Добрич

Канят турски агрофирми в Добрич

Първа визита на новия генерален консул на Турция Джем Улусой в Добруджа

Възможности за нови търговски контакти и инициативи между България и Турция може да се окаже селскостопанското изложение на „Добрички панаир“, стана ясно по време на първа среща между областния управител на Добрич Желязко Желязков и новия Генерален консул на Република Турция в Бургас Джем Улусой.

В рамките на първия опознавателен разговор беше заявено желание от двете страни за разширяване на добрите взаимоотношения в посока на развитието на бизнеса и културния обмен в полза на двете държави. Областният управител отправи покана чрез дипломата до турски фирми, които се занимават със земеделие, да посетят изложенията на „Добрички панаир”.

Областният управител изрази своята подкрепа за на по-нататъшното развитие на бизнеса и културния обмен, повишаване на стокообмена между двете страни, и традиционно добрите контакти между побратимените градове от област Добрич и Република Турция. Той подчерта, че Област Добрич, е добре позната туристическа дестинация и в тази посока се създават все по-добри условия за развитието на туризма.

По време на срещата беше коментиран и въпросът със сроковете за издаване на визи на турските граждани. Областният управител Желязко Желязков заяви, че в рамките на правомощията си ще запознае съответните инстанции с поставения въпрос във връзка с възможностите за облекчаване на процедурата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.