1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Международната организация по лозата и виното открива представителство в България

Международната организация по лозата и виното открива представителство в България

Националният комитет ще привлича нови членове и ще повиши престижа на сраната ни

В централата на Международната организация по лозата и виното (OIV) в Париж, Франция, се проведе среща между генералния директор на OIV г-н Федерико Кастелучи, г-н Йан Юбан - съветник по юридическите въпроси на OIV и упълномощеният от министъра на земеделието директор на Изпълнителната агенция по лозята и виното   инж. Красимир Коев. Те обсъдиха възможностите за по-тясно сътрудничество, както и за откриване на представителство на OIV в България.

Ръководството на OIV предложи у нас да се създаде Национален комитет на Организацията с цел легитимиране на страната ни като лидер в района. Националният комитет ще бъде под егидата на OIV и Министерство на земеделието и храните. Той ще провежда политиката на ОIV на Балканския полуостров и сред страните от групата за Черноморско икономическо сътрудничество. Националният комитет ще привлича нови членове и ще повиши престижа на Република България, както на ниво OIV, така в световен мащаб. Това ще има и пряко отражение върху качеството и реализацията на българските вина.

Г-н Кастелучи изрази готовност при създаването на Националния комитет да посети България. Генералният директор на OIV предложи да се проведе Световен конгрес на лозата и виното и Генерална асамблея на OIV в страната ни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.