1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Министерството на земеделието и храните подготвя търгове за земеделска земя

Министерството на земеделието и храните подготвя търгове за земеделска земя

Търговете се подготвят срещу поименни компенсационни бонове в областите Варна и Благоевград, съобщи Огнян Велков

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) подготвя търгове за земеделска земя срещу поименни компенсационни бонове в областите Варна и Благоевград, съобщи Огнян Велков, областен координатор за гр. Пловдив на Сдружението на притежателите на компенсаторни инструменти.

"Чакаме инструкции от МЗХ, за момента търг за земя срещу компенсаторни инструменти не е обявен, като очакваме това да стане през септември, защото август е отпускарски месец", заявиха от областната дирекция по земеделие във Варна.

През юни тази година имаше търг за земя срещу поименни компенсаторни бонове в област Пловдив, като бяха предложени 3 801 дка. 55 кандидати подадоха оферти за 147 парцела, а за 55 парцела не е имало търсене.

Че се готви търг индикира и цената на поименните компенсационни бонове, която рязко се повиши с 33% от 14 ст. за 1 лв. номинал през юли до 18,7 ст. за 1 лв. номинал днес, вероятно защото някой притежава повече информация.

При търга за земя в област Пловдив цената на поименните компенсационни бонове се покачи до 22 ст. за 1 лв. номинал.

Търговете ще се обявяват в сайтовете на областните дирекции по земеделие във Варна и Благоевград и ежедневник, предаде Investor.bg.

 

Етикети търгове, земи, МЗХ
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.