1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. На 1 април 2005 г. в спортен комплекс Простор – гр. Добрич, отваря врати второто специализирано изложение ПЧЕЛОМАНИЯ

На 1 април 2005 г. в спортен комплекс Простор – гр. Добрич, отваря врати второто специализирано изложение ПЧЕЛОМАНИЯ

Месец преди откриването на изложението участието си са потвърдили 48 фирми

 

Организираното от Добрички панаир АД специализирано изложение ПЧЕЛОМАНИЯ отваря врати за втори път на 1 Април 2005 г. в спортен комплекс Простор – гр. Добрич. Провеждането на изложение с такава тематика в Добрич, се дължи на факта, че Добруджа произвежда 35 % от общото производство на българския мед. В региона има хиляди пчелари, чиито пчелни ферми са официално регистрирани.

Месец преди откриването на изложението участието си са потвърдили 48  фирми, като ръста на изложителите спрямо първото издание на Пчеломания е 100 процента. Голям е и посетителския интерес. Фирми от Германия, Турция и Румъния изявиха желание да посетят  българската ПЧЕЛОМАНИЯ.

С провеждането на Пчеломания, екипът на Добрички панаир АД си е поставил за цел, да създаде  добри възможности за директен контакт между пчелари и производители на пчеларско оборудване и  инвентар, ветеринарни и апитерапевтични препарати, пчелни продукти и специализирана периодика и литература.

За семинарната част на изложението в спортен комплекс Простор е обособена конферентна зала с 250 места, като посетителите ще имат възможност да присъстват не лекции свързани с микробиологични заболявания, профилактични прегледи на пчелните семейства, съвременното законодателство свързано със безопасността на храните, кредитиране, субсидиране и развитие на биологичното земеделие и други. Окончателната програма на Пчеломания ’2005 ще бъде публикувана на 22 Март 2005 г. в сайта на Добрички панаир АД – www.dobrich-fair.com.

Форума се организира със съдействието на Министерството на земеделието и горите, Български пчеларски съюз и Национална асоциация на професионалистите пчелари.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.