1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Номинирани за национален приз

Номинирани за национален приз

Четири са водещите земеделски кооперации в област Монтана, сочи справката за основните производствени и финансово-икономически показатели за 2004 год.

 

Четири са водещите земеделски кооперации в област Монтана, сочи справката за основните производствени и финансово-икономически показатели за 2004 год. на Областния съюз на земеделските кооперации-Монтана. От събраната информация е видно, че с най-добри показатели за дейността си са кооперация "Единство"-Комощица, "Нов живот 1940" - кв. "Младеново"-Лом, "Житен клас"-Владимирово и "Изгрев"- Д-р Йосифово. На Националния съвет на земеделските кооперации в България са предложени за номиниране за приза "Земеделска кооперация и председател на ЗК на годината и ОСЗК".

Кооперация "Нов живот 1940"-Младеново има добри традиции в своята дейност, която продължава да укрепва. Обработва земята на целия регион, в който няма пустеещи земи, получава стабилни добиви и работи единствено със собствени финансови средства. Спонсорира различни празници на населението, дава помощи на социално слаби кооператори и др. За това немалко допринася и нейният председател Марин Маринов.

"Житен клас" също обработва земята на цялото село Владимирово. Затова няма изоставени и пустеещи земи. Формирани са блокове от 500 до 1500 дка като приоритетно се развива зърнопроизводството, което формира стабилни добиви. Отглежда се и стадо от млечни крави и така се осигуряват доходи за издължаване на плащанията по кредитите. Председателката Димка Емилова казва, че нямат неизплатени и необслужени задължения към доставчици и кредитори. Фурната на кооперацията снабдява с хляб цялото население, грижи се за личното ползване, дава помощи на пенсионери и болни хора, спонсорира общоселски празници и мероприятия./mont-press.com

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.