1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Протести на фермери от Крит пред парламента в Атина

Протести на фермери от Крит пред парламента в Атина

Депутатите гласуват проектозакон, който предвижда по-високи данъци за всички заети в аграрния сектор

Фермерите от Крит започнаха протести пред парламента в Атина. Днес депутатите гласуват нов единен данък върху собствеността, който увеличава данъчната тежест за всички гърци и особено за фермерите, предаде БНР.

С кораби, автобуси и влакове пристнигнаха в Атина фермери от цяла Гърция. Протестната демонстрация е пред парламента. Депутатите гласуват проектозакон, който предвижда по-високи данъци за всички заети в аграрния сектор. Инициативата за протестите този път дойде от Крит. Над хиляда фермери пристигнаха тази сутрин на пристанището в Пирея, решени да покажат на правителството, че законът е убийствен за фермерите. Подкрепиха ги всички фермерски организации в страната.

Поведението на критските земеделци се следи с напрежение от централите на политическите партии. Вотът на избирателите в Крит често решава изборната победа на водещата политическа сила. На последните параментарни избори от Крит подкрепиха Нова демокрация, което даде възможност на партията да оглави правителството.

Днешните протести са ярък знак, че сред фермерите зрее недоволство от политиката на премиера Самарас, който намалява шансовете на правителството да издържи мандата и предсказва неуспех на следващия вот. По всяка вероятност извънредни парламентарни избори се очакват отново след евроизборите през май следващата година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.