1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Седми национален пчеларски събор "Пчеларство 2004"

Седми национален пчеларски събор "Пчеларство 2004"

 

От 23 до 26 октомври в София ще се проведе седмото издание на традиционния Национален пчеларски събор, информираха от Областния пчеларски съюз в Плевен. Разбира се, плевенските пчелари също ще вземат участие в него. Престижният форум се организира от Българския пчеларски съюз, Националната асоциация на пчеларите професионалисти, Националната развъдна асоциация по пчеларство и от Сдружението на пчеларите за биологично производство. По традиция пчеларският събор се провежда под патронажа на Министерството на земеделието и горите. 

Плевенските пчелари очакват по време на събора пчеларите от цялата страна "да си кажат кривиците" и да бъдат взети важни решения, касаещи бъдещото развитие на сектора. Пчеларският събор е мястото, на което всеки от нас има какво да каже и да потърси отговор на конкретно поставените въпроси от експертите на Министерството на земеделието и горите, категорични са от ръководството на Областния пчеларски съюз в Плевен.

На 23 и 24 октомври, пак в рамките на форума, в аграрното министерство се проведе научен симпозиум с международно участие по проблемите на пчеларството. Разбира се, като на всеки събор, пчелари от цялата страна ще изложат пчелен мед и пчеллни продукти в специализирана изложба-базар.

Плевенските пчелари заминаха за София и с надеждата, че най-после едно дългоочаквано от тях събитие ще се случи. Става въпрос за учредяването и официалното подписване на документите за създаването на Балканска федерация на пчеларските съюзи от България, Гърция, Македония, Румъния, Турция, Сърбия и Черна гора. Дали очакванията им ще се сбъднат - ще разберем през тази седмица./posredniknews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.