1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тютюнопроизводители от три силистренски села протестират заради забяване на изкупната кампания

Тютюнопроизводители от три силистренски села протестират заради забяване на изкупната кампания

Ако до края на месеца кампанията не започне, смятат да заведат дело в Страсбург и да бойкотират парламентарните избори

 

Над 200 тютюнопроизводители от силистренските села Листец, Вълкан и Зебил започнаха протест заради забавяне на кампанията по изкупуване на тютюна реколта 2004.

На тричасов митинг в центъра на село Листец протестиращите поискаха оставката на вицепремиера Лидия Шулева като главен виновник за провала на приватизацията на "Булгартабак" и финансови компенсации за претърпените загуби.

С българското знаме и лозунги "Булгартабак-Булгарбатак", "Не ни принуждавайте да бягаме в чужбина" тютюнопроизводителите блокираха за три часа движението в центъра на село Листец. Те подпалиха бали с тютюн и не пропуснаха нито едни автомобил, дори кола с лекарства. Хората настояват за незабавно изкупуване на тютюна от реколта 2004 на цена не по-малко от 2.3 лева на кг. Ако до края на месеца кампанията не започне, смятат да заведат дело в Страсбург и да бойкотират парламентарните избори. Следващите дни Сдружението на тютюнопроизводителите от трите села ще организира блокади на главни пътища. По време не митинга хората се обърнаха и към президента Първанов с молба да им съдейства да продадат продукцията си./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.