1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Трети ден на земеделски протести

Трети ден на земеделски протести

Трактори ще затварят граници и главни пътища

Трети ден на земеделски протести. Те ще продължат за неопределен период от време, стана ясно след срещата на земеделския министър Мирослав Найденов с представители на стачкуващите, на която беше обсъдена финансовата рамка, с която те не са съгласни.

В третия ден от протестите трактори ще затварят граници и главни пътища. Решението беше взето снощи по време на пет часова среща в Арбанаси между представители на различни браншови организации, информира Би Ти Ви.

На срещата дойде земеделският министър Мирослав Найденов, който се извини за това, че през последните няколко дни честолюбието на земеделците е било накърнено неволно с изказвания за благосъстоянието на част от тях.

Протестиращите не отстъпиха. Те планират по обяд да блокират пътя Русе-София, Петолъчката, Дунав мост и границата при Лесово и Капитан Андреево.

Дунав мост ще бъде затворен по обед от зърнопроизводителите. Това обявиха протестиращите в Русе.

Вчера, 29 ноември, там се събраха фермери и машини от четири области - Русенска, Разградска, Силистренска и Търговищка. Тракторите направиха само протестна обиколка на кръговото кръстовище около моста, без да блокират сериозно трафика. Затварянето на границата днес също няма да бъде продължително, за да не се създават големи трудности.

Тракторите и земеделската техника нощуваха на международния път край Русе под охрана, за да са готови за действие днес. Протестиращите имат разрешение само за протест по околовръстното шосе на Русе.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.