1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Турция купува трактори, произведени у нас

Турция купува трактори, произведени у нас

Предвижда се производството да започне с партида от 200 трактора. Все още обаче не е решен въпросът с доставката на комплектациите от Беларус до Добрич.

 
Беларус ще продава на Турция трактори, които ще се произвеждат в България. Това съобщи търговския ни аташе в Беларус Пламен Петков пред в. "Крестянские новости".
 
Пламен Петков заяви, че вече е започнало сглобяването на първите образци в завод "Хан Аспарух" в  Добрич.Според първоначалните проучвания и договорки в Добрич трябва да се сглобяват около 100 трактора годишно.
 
Стойността на проекта, който ще разкрие 100 нови работни места в града, възлиза на 150 000 долара. Беларуските машини ще бъдат сглобявани в България, тъй като се очаква страната ни да получи всички необходими европейски сертификати за износ и производство на трактори. Споразумението е подписано още през 2001 г. и дава права на завода в Добрич да сглоби до 2010 г. 40 хил. машини с оригиналната марка на Минския тракторен завод. Тази продукция ще бъде на стойност повече от 500 млн. USD. Предвижда се производството да започне с партида от 200 трактора. Все още обаче не е решен въпросът с доставката на комплектациите от Беларус до Добрич.
 
Миналата седмица пък шуменската "Мадара груп" сключи договор с руския автомобилен гигант КАМАЗ. Контрактът е на стойност 8,8 милиона евро и е за производството у нас на 3500 предни и задни двигателни мостове за камиони на руската компания./monitor.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.