1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Удължава се срокът за участие в конкурса за най-добро домашно вино

Удължава се срокът за участие в конкурса за най-добро домашно вино

Снимка:

Виното победител ще бъде определено от дегустационна комисия

Община Асеновград  удължава срока за участие в конкурса „Най-добро домашно вино’ реколта 2014” до 19 януари 2015 г. Всички, които желаят да участват, могат да предоставят проби от вината /3 бутилки/ в стая 405 на Община Асеновград. Обявяването на победителите ще се състои на 31 януари.

Най-доброто домашно вино ще бъде определено от дегустационна комисия от специалисти от Национален институт за изследване и контрол на вина и спиртни напитки-София, Университет по хранителни технологии-Пловдив, Изпълнителна агенция по лозята и виното-София и „Винзавод” АД-Асеновград.

Регламентът за участие е следният:
  • В конкурса могат да участват производители на бели и червени вина от реколта 2014 г.
  • Вината да бъдат бистри и наляти в стъклени бутилки.
  • Производителите могат да участват само със собствени вина.
  • В конкурса не могат да участват вина, произведени от грозде от директни сортове.
  • В конкурса не могат да участват вина, които са изкуствено ароматизирани.
  • Производителите посочват задължително сорта или сортовете, от които е произведено виното.
  • От всяко вино, предложено за участие в конкурса, производителят трябва да притежава минимум 30 броя бутилки.
  • Проби от вината /3 бутилки/ трябва да бъдат предоставени минимум 15 дни преди датата на конкурса.
Конкурсът е разделен в следните категории:
 
ЧЕРВЕНИ ВИНА
І-во място-Голямата награда-100 лв. плюс 50 литрово буре
ІІ-ро място 80 лв.
ІІІ-то място 60 лв.
Пет поощрителни награди по 20 лв.
 
БЕЛИ ВИНА
І-во място-80 лв.
Награда на производител от населено място извън Община Асеновград
50 литрово буре
Награда на жури на публиката 60 лв.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.