1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В АГРОФОРУМ вижте: Кои са победителите в конкурса „Трактор на годината“?

В АГРОФОРУМ вижте: Кои са победителите в конкурса „Трактор на годината“?

И още: С какви торове земеделски производители в Полша подхранват културите и възстановяват почвеното плодородие

В София се проведоха емблематични изложби, представящи хранително-вкусовата и хотелиерската индустрия. В тях участваха близо 420 компании от 10 държави. Ръстът на фирмите изложителки беше между 10 и 15%, спрямо предходната година. За първи път със свой щанд се представи република Корея.

Техническите иновации при земеделската техника бяха акцент на 42-рото издание на традиционното агроизложение, което се проведе тази седмица в Болоня.

Две нови серии японски трактори ще бъдат лансирани в Европа. Кои са новите технологии, внедрени в тях?

Органичните торове стават все по-популярни сред земеделските производители в Полша. Чрез тях те целят да подобрят почвеното плодородие и едновременно с това да повишат добивите. Ще ви срещнем с двама фермери, които са надградили производството си благодарение на органиката.

Какъв е смисълът на иновациите? Ако говорим за земеделие, идеята е машините да изпълняват обработките, за които са предназначени, с по-малко минавания на полето, по-качествено и за по-кратки срокове. Доколко това е постижимо за българските производители на агротехника?- Нека да видим!

Няма спор, че месодайното направление в животновъдството е перспективно. Именно затова все повече фермери се насочват към овце от породата Ил дьо Франс и спазват правилата на селекцията. Още по темата научихме от Националното изложение на овце от тази порода, което се проведе в добруджанското село Царевец. Организатор на атрактивното събитие беше Асоциацията за развъждане на породата Ил дьо Франс в България, която е създадена преди 11 години.


Традиционното изложение и тестиране на коне от породата Български спортен кон се проведе в конната база до пловдивското село Житница. Вижте кои жребци и кобили бяха отличени с трикольори.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Видео анонс на предаването за периода 12-19 ноември 2016 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.