1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Комощица усилено подхранват есенниците

В Комощица усилено подхранват есенниците

Торенето очакваме да завършим до 15 март

 

В тези мразовити зимни дни работата на полето е замряла. Но... само привидно. Отидете да видите какво става в землището на стопанската кооперация "Единство" в село Комощица, община Якимово. Сега там кипи упорит труд.

- Първата ни задача в растениевъдството през тези мартенски дни е грижата за есенниците и люцерновите посеви - твърди председателката на кооперацията Венета Димитрова. - Започнахме пролетното подхранване с изкуствена тор. Осигурихме 300 тона амониева селитра. В засетите 10 000 декара с пшеница и 3200 декара с ечемик сега се внасят по 20-22 килограма на декар от нея, за да бъдат подхранени. Торенето очакваме да завършим до 15 март.

В площите на кооперацията силно е нападението от мишките-полевки. Затова и борбата с тях е упорита. През есента земеделските труженици бяха третирали 6000 декара с примамки, но... явно не са успешно унищожени вредителите. При последната проверка преди да падне снегът специалистите установиха, че плътността им е голяма и поради тази причина ще се наложи борбата с мишата напаст да продължи и при най-благоприятното време на пролетните месеци./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.