1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Съединените щати преобладават семейните ферми

В Съединените щати преобладават семейните ферми

89% от цялата селскостопанска продукция в страната е от такъв тип ферми

В Съединените щати преобладават семейните ферми, сочат данните на доклад на земеделското министерство. 99 % от стопанствата са семейна собственост и отговарят за 89 на сто от цялата селскостопанска продукция в страната.

Докладът класифицира фермите по различни показатели за условията, при които работят стопаните. Това разделение се базира на годишните приходи от продажба на селскостопанска продукция и отчита основната професия на собственика на фермата.

Земеделските стопанства в Америка са разделени на четири групи – малки семейни ферми, средно големи и големи семейни ферми, както и не-семейни стопанства. За малка ферма се смята стопанство с годишни приходи от продажби под 350 хиляди долара. Средните имат приходи между 350 хиляди и 1 милион, а големите – над тази сума.

17 процента от малките ферми в Съединените щати са притежание на пенсионирани стопани. Те продължават обаче да работят. При други 42% селскостопанската работа не е основната професия на собственика. За една трета от фермерите пък земеделието е единственото препитание. Общо 89 процента от фермите се причисляват към категорията "малки". Те обработват половината земеделски площи и произвеждат повече от половината яйца и пилешко месо.

Средно големите стопанства са само 6 на сто, а големите са по-малко от 3%. Тази категория ферми отговаря за 42% от производството.

 

 

 

Етикети ферми, САЩ, семейни
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.