1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зам.-министър Георги Костов се срещна с животновъди в Сандански

Зам.-министър Георги Костов се срещна с животновъди в Сандански

Снимка:

В срещата участва и заместник-областният управител на Благоевград Георги Баханов

Животновъдите са изключително важни за развитието на българското земеделие и затова решаването на техните проблеми е наш приоритет. Това каза зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов на среща с животновъди в Сандански, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Животновъдите поставиха въпроса за пашуването на животните в районите на Регионална дирекция на горите-Сандански. Основният проблем е забраната за паша на животните в държавните ловностопански участъци, замърсяване на вододайни зони и затрудненият достъп до пасища. Зам.-министър Костов уточни, че по лесоустройствен план има места, които са забранени за паша и това са предимно местности с възобновяеми насаждения.

На срещата бяха набелязани конкретни краткосрочни мерки за изясняване причините за недоволството на животновъдите и решаване на техните проблеми. Поставените въпроси трябва да се решават с постоянен диалог между Министерство на земеделието и храните, Изпълнителна агенция гори и животновъдите, подчерта зам.-министър Костов.

В срещата участва и заместник-областният управител на Благоевград Георги Баханов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.