1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зърнопроизводителите продължават да настояват за целия финансов пакет от 570 милиона лева

Зърнопроизводителите продължават да настояват за целия финансов пакет от 570 милиона лева

Това каза в кулоарите на Народното събрание земеделският министър Мирослав Найденов

Зърнопроизводителите продължават да настояват за целия финансов пакет от 570 милиона лева, каза в кулоарите на Народното събрание земеделският министър Мирослав Найденов, предаде агенция „Фокус”.

Найденов присъства вчера на дискусия на конференцията на Националната асоциация на зърнопроизводителите и е предал посланието на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков към тях, но те са заявили, че това не е достатъчно. "Трябваше да има среща, но и към момента министър Дянков не се е завърнал от чужбина", каза Найденов.

Агроминистърът е получил обаждане от премиера, че може да се разрешат положително исканията по въпроса им за понижена ставка на акциза. „Трябваше да им предам това нещо, което беше едно от исканията и притесненията им. Те продължават да настояват за целия финансов пакет от 570 милиона лева, който беше предварително договорен”, заяви Найденов.

„Доколкото разбрах, те имат намерение от понеделник да протестират. Опитах се снощи, в последните разговори с тях, да ги убедя, че това не е добра практика, по-добре е да продължим диалога”, заяви министърът.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.