1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. КВС Агро България представи най-новия си продукт Кей Кю в Белоградчик

КВС Агро България представи най-новия си продукт Кей Кю в Белоградчик

Компанията предлага ключови решения за повишаване на добива

КВС Агро България представи решения за пролетната кампания в Белоградчик пред земеделци от Северозападна България.

Най-новият продукт на компанията се казва Кей Кю, представляващ 8 % органичен азот.

С оглед на високите температури КВС Агро горещо препоръчва YaraLiva TROPICOTE (15.5% N + 26.3% CaO).

„Пшеницата в момента е провокирана от високите температури, започва интензивна вегетация. В YaraLiva TROPICOTE, освен нитратен азот, който действа и работи веднага, има 26% активен калций, който помага за здравината и еластичността на клетката и за здравината на корена“, обясни Светослава Кочовска, представител на КВС Агро България.

През март е време за приложение на YARA VERA AMIDAS, а след това агрономите препоръчват листния тор Impronta, който съдържа бор и молибден, подходящ за приложение в маслодайни култури.

Предстои сеитбата на слънчоглед, като Impronta има едно вкореняващо действие и влияе на кореновата система заради фулвокиселините и фитохормоните, които се съдържат в продукта.

„За да не е затормозен коренът на растенията от нетипичните за сезона температури, препоръката е YaraVita от серията UNIVERSAL BIO. Един многокомпонентен продукт, който съдържа микро- и макроелементи, а съставката био съдържа хормони и аминокиселини“, препоръча Цеца Петкова, търговски представител КВС Агро България.

YaraVita BRASSITREL PRO е подходящ за маслодайни култури. Продуктите от серията YaraVita съдържат прилепители и не се отмиват от паднал дъжд, а попаднали върху почвата се усвояват и от корените на растенията.

Фирма АГРО КГ е официален дистрибутор на торовете YARA за Северозападна България.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.