1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Най-вдъхновяващият биопроизводител Сава Савов получи подаръци от фирма Екофол

Най-вдъхновяващият биопроизводител Сава Савов получи подаръци от фирма Екофол

Компанията е сред спонсорите на конкурс, организиран от АГРО ТВ

Продукти на Екофол, подходящи за биопроизводство, получи младият земеделец Сава Савов, който зрителите на АГРО ТВ определиха като най-вдъхновяващ биопроизводител през месец юли 2022, след гласуване за конкурс, в който участваха общо 10 биофермери. Стопанството на Сава се намира в пловдивското село Тюркмен, където семейната традиция в земеделието се следва от няколко поколения.

Младият и усмихнат Сава Савов казва:

Аз се развивам в много по-различен сектор - на информационните технологии. Знания за земеделието получих от курсовете, които бяха сред изискванията по мярката Млад фермер. Може да се каже, че превърнах хобито си в бизнес, който е добре структуриран и успешен. Био-то е философия и начин на мислене. Можем да го наречем и бизнес план, защото всеки човек трябва да реши каква е целта на неговото производство. Да се създаде контекст, в който иска да направи собствения си бизнес. В моя бизнес план биопроизводството и опазването на околната среда са ключов фактор.“

Екофол подари на Сава Савов следните продукти: AMINO EXPERT® BALANS, Хеласол Бор, Хеласол Мед.

Биостимулаторът AMINO EXPERT® BALANS е предназначен за максимално въздействие върху културите при норма и стрес – суша, преовлажняване, температурни отклонения и различни увреждания. AMINO EXPERT® BALANS съдържа 50 % полезни аминокиселини, разтворени в пептиден концентрат. Пептидният концентрат доставя на растителните клетки водоразтворими пластични вещества, които много бързо и с нисък разход на енергия се превръщат в активни растителни пептиди. Пептидите са катализатори на растежа и развитието на растенията. AMINO EXPERT® BALANS има сертификат за приложение в биологичното производство.

При недостиг на мед се задържа растежът и се намалява добивът. Именно затова Хеласол Мед се прилага с цел задоволяване на нуждите на растенията от мед.

А за образуване на повече плодни пъпки Сава Савов ще приложи Хеласол Бор. Пръскането се извършва в период на разпукване на бутоните. Второ пръскане се прави след 5-7 дни със същата концентрация. Плодните пъпки могат да се стимулират и лятото, когато те се залагат.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.