1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Растенията се нуждаят от YARA

Растенията се нуждаят от YARA

КВС Агро България представи торове за сериозни земеделци на БАТА АГРО 2024

Сериозните земеделци много внимателно подбират в какви торове да инвестират. И избират сериозни партньори. Именно заради това не беше учудващо, че щандът на КВС Агро България на изложението БАТА АГРО 2024 беше винаги пълен с приятели и доволни земеделци.

Тази година специален гост беше Александрос Панагопулос, специалист агрономически операции в YARA, който заяви: “Много сме щастливи да бъдем с КВС Агро България на БАТА АГРО, което е голямо и важно изложение за българското земеделие. КВС Агро България е нашият ексклузивен и стратегически партньор и е част от YARA. Нашата обща цел е не само доставка на торове, но е представяне на нови дигитални решения за по-добро е прецизно приложение на продуктите.”

Александрос Панагопулос, специалист агрономически операции в YARA

“Искам да благодаря на всички клиенти, които за поредна година ни уважиха на щанда на БАТА АГРО. Имахме много интересни, ползотворни срещи както винаги, но най-голям интерес към момента представляват предстоящите вносове на почвената гранула.

КВС Агро ще внесе тази година YaraMila STAR 21/17/3 - сяра и цинк, и YaraMila Elios 13/11/21 - магнезий, бор. Двата продукта са от серията YaraMila и специфичното при тях са трите форми на фосфора - ортофосфати, P-extend и полифосфати, които имат дълго и удължено действие в рамките на цялата вегетация. Това е едно от специфичните качества на продуктите. Другото качество е, че могат да бъдат прилагани по повърхността без заораване, тъй като са изцяло разтворими. Това е важно с оглед най-вече на климатичните промени с дългите засушавания, с нерегулярните валежи, които са характерни през последните няколко години. Това дава възможност независимо от датите на сеитба ние да планираме торовнасянето спрямо климатичните условия”, заяви Светослава Кочовска, представител на КВС Агро България.

Светослава Кочовска, представител на КВС Агро България

Тя посочи, че тези торове могат да бъдат внесени дори през февруари-март без да има загуби. Азотът в YaraMila STAR Plus и YaraMila Elios е амониев и нитратен, разделен поравно.

Освен почвената гранула, компанията отчита много добри резултати при приложението на YaraVita TEPROSYN NP Zn за третиране на семената. Освен първоначалния старт и стимулиране на по-голяма коренова система, фосфорът, който се намира в продукта, засилва метаболизма и дава възможност на растенията по-лесно да преодоляват неблагоприятните условия на средата.

Ния Партовска, търговски представител на КВС Агро България за Северозападна България, разказа за предстоящите пръскания на царевица и слънчоглед. Yara Vita Brassitrel е продукт, съдържащ азот, магнезий, бор, манган, молибден. Дозата му на приложение е 200 мл/дка. При царевицата препоръката е да се пръска с YaraVita ZEATREL със съдържание на фосфор, цинк, калий, магнезий. Неговото приложение е също 200 мл/дка.

Ния Партовска, търговски представител на КВС Агро България за Северозападна България

Препоръката за последното пръскане на пшеница преди жътвата е YaraVita SAFE N 300, с три форми на азота.

Анета Чолакова, търговски представител на КВС Агро България за Южна и Централна България, представи ключови продукти от втория бранд торове на КВС Агро България – Proserpina, които са произведени от естествени биосуровини и могат да бъдат използвани и декларирани по екосхема 3.

Анета Чолакова, търговски представител на КВС Агро България за Южна и Централна България

“ANIMATE може да бъде приложен от доза 100-300 мл/дка, хранителната му част е съставена от микро- и макроелементи, в хелатирана форма, а катализиращата част е съставена от аминокиселини и може да бъде приложена във всяка една фаза от развитието на нашите култури.

Вторият продукт, който може да бъде използван по екосхема 3, е IMPRONTA, съставен от катализираща част от фитохормони и хранителна част от бор, молибден, калий.

Третият продукт, който може да бъде използван в екосхема 3, е Кей Кю с високо съдържание на органичен азот, фосфор, калий и свободни аминокиселини от животински произход. Той може да бъде приложен почвено или листно в доза 100-300 мл/дка.

И не на последно място е продуктът CONTENT, съставен само от аминокиселини от растителен произход, приложен отново в доза 100-300 мл/дка. Продуктите на Proserpina могат да бъдат използвани и комбинирано, и самостоятелно и можем да разчитаме на тях да доставят на нашите растения биоактивни съставки и хранителна среда.”

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.