1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Само в Седмицата на влюбените – промоционална програма 10 + 2 за новите царевични хибриди на Косад Семанс

Само в Седмицата на влюбените – промоционална програма 10 + 2 за новите царевични хибриди на Косад Семанс

През пролетна кампания 2021 семенарската компания акцентира на селекция с по-къса вегетация и добра поносимост към засушаване и високи температури

Празнувайте с Косад Семанс Седмицата на влюбените! Както винаги, компанията е щедра към всички, които изберат хибриди от най-новата й селекция при царевицата. При поръчка на 10 торби с някой от петте нови предложения, получавате 2 торби бонус.

Който и хибрид да изберете, получавате сигурност, стабилни добиви и гаранция за добри доходи.

GRIGRI CS е хибрид от ново поколение с много висок потенциал за групата по ранозрелост. Подходящ e за отглеждане във всички климатични зони и на различни почви. Представя се отлично дори и в тежки условия. Характеризира се със здраво стъбло, много добър стей-грийн ефект и много добър толеранс към гъбични заболявания. Отличният му фитосанитарен профил в края на цикъла гарантира добра реколта, както като количество, така и като качество на зърното. Създаден е за повишаване на ефективността в индустрията в направление преработка на царевица, с много добър рандеман при производството на грис и брашно.

 

BAOBI CS се отличава с бърз начален старт, здрави и високи растения с широки листа. Продуктът е изключително подходящ за производство на силаж с добре балансирана хранителна стойност и висока ефективност при производството на биогаз - 12 894 м3 биогаз/хектар.

POESI CS – продукт от нов тип с двуяко приложение – както за силаж, така и за зърно. Високото съдържание на разтворими захари благоприятстват добрата ферментация. Отчетената ефективност при производството на биогаз е 12 966 м3 биогаз/хектар. Продукт, в чийто профил като производство на зърно, се акцентира на стабилност в тази група, с вариации в добива през 2020 година от 685 кг/дка - в Централна и Източна България, до 980 кг/дка в Западна България. Отличава се с високо съдържание на скорбяла (над 36) и много добри вкусови качества на силажа, което го прави отличен продукт с висока енергийна стойност за оптимизирано изхранване при производството на мляко и месо. Подходящ е и за производство на грис и брашно. Еднакво адаптивен при различни почвено-климатични условия, осигуряващ гъвкавост при прибиране на реколтата.

 

CHIANTI CS има добра морфология за гарантирано лесна жътва без загуби при добив на зърно, ниско залага дълъг кочан, с големи и кръгли зърна. Лабораторни тестове показват много висок рандеман при производството на грис и брашно. Наблюденията на полето показват добра толерантност към гъбични заболявания и много добра устойчивост на главня по кочана. Представя се отлично във всички зони на отглеждане.

 

Косад онлайн магазин

MOTIVI CS развива много високи, масивни и здрави растения с интензивно зелен цвят. Иновативен продукт с двуяко приложение – както за силаж, така и за зърно. Високото съдържание на скорбяла и много добрата смилаемост на фибрите осигуряват дажби с висока енергийна стойност за оптимизирано изхранване при производството на мляко и месо. Изключително добри параметри и за метанизация -14 082 м3 биогаз/хектар. Резултатите от опитите в страната показаха среден добив над 800 кг, като в района на Северозападна България беше сред първенците с резултат над 1000 кг/дка.

Отличава се с високи и добре облистени растения с много добър стей-грийн ефект. Изключително подходящ за диверсификация и ранна жътва. Регистриран е в Германия през 2019 г. и вече набира широка популярност във всички направления.

Всеки фермер е изправен пред избор: да продължи както обикновено и да се надява да се размине. Или да действа сега, да разпредели разумно риска и да изгради устойчиво бъдеще.

Избери. Победи. Повтори. С Косад Семанс!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.