1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Все повече земеделци прилагат комплексна интегрирана технология в житни култури от ЮПЛ

Все повече земеделци прилагат комплексна интегрирана технология в житни култури от ЮПЛ

Тази година ЮПЛ има специално предложение към всички земеделски производители

Регистрирайте се за изготвяне на индивидуална технология спрямо условията на вашите полета: ТУК

  • Редуциране до 30% на разходите за торене;
  • Категорична защита на житните култури с гаранция за по-добри качества на зърното и максимална рентабилност на декар спрямо средния добив за региона;
  • Съкращаване разходите и времето за третиране в резултат от намаляване на количеството работен разтвор за единица площ; 

Това са само част от ползите, на които могат да разчитат фермерите през новия сезон, избирайки ЮПЛ като сигурен партньор при решаване на проблемите възникнали в техните посеви. Комбинирането на изпитани в практиката иновативни решения с висока ефективност, правят извеждането на борбата срещу икономически важните плевели болести и неприятели в житните култури лесно бързо и категорично, без да се налага да променят традиционните си методи или да инвестират в нови скъпоструващи машини.

КАК РАБОТИ ТЕХНОЛОГИЯТА ОТ ЮПЛ

ЮПЛ предоставя комплексна технология включваща хербицид КСАНАДУ, фунгициди ВАКСИПЛАНТ ДУО, МИКРОТИОЛ и ЗОКСИС, новият биостимулатор КАЛИБРА КАРБО, инсектицид ЦИТРИН МАКС и адювант СИЛВЕТ ГОЛД

КСАНАДУ е единственият на пазара двукомпонентен хербицид със съдържание на Бенсулфорон – метил, активно вещество патентовано от ЮПЛ. Благодарение на новото активно вещество е изключително селективен към културата, което позволява и широк прозорец на приложение от 3 – ти до флагов лист на културата. Комбинацията с Метсулфурон – метил позволява сигурно действие поради синергичния ефект и липса на резистентност и опасност от вторично заплевеляване. КСАНАДУ осиурява:

  • Пълна защита от икономически важните плевели – видове Великденче, Лайка, Лепка, Теменуга, Здравец, Подрумче, Мъртва коприва, Поветицовидно фасуличе и др.
  • Възможност за широк прозорец на приложение съобразено с нуждите на фермера, дори и при по-ниски температури от 5оС
  • Прекратява конкурентноспособността на плевелите в кратък срок след третиране.

ВАКСИПЛАНТ ДУО е единственият фунгицид с пълно системно действие, защитаващ растенията от корена до зърното в зърнено-житни култури;

Фунгицид с нов механизъм на действие действащ на три етапа в растението. Първи етап: ВАКСИПЛАНТ ДУО предизвиква удебеляване на клетъчните стени в началния етап на защита като блокира механичното навлизане на гъбните хифи в листата. При втория етап насищаме растението с токсични за патогените химични метаболити – Фитоалексини, които се разпространяват в целия организъм и унищожават наличната зараза.

Третият етап е повишаването на концентрацията на PR-протеини, които осигуряват дълготрайна защита на новия прираст на връхната меристема както на надземите части така и на корените на растението.

ВАКСИПЛАНТ ДУО осигурява:

  • Пълна защита от гъбни болести;
  • Бърз инициален ефект и дълготрайно последействие;
  •  Подготвя защитната система на растенията в новия прираст и блокира развитието на патогените в старите тъкани;
  •  Отлично действие при ниски температури, за разлика от триазолите – възможност за третиране при ранни прояви на патогена;

ВАКСИПЛАНТ ДУО предизвиква изключително силен и видим зелен ефект благодарение на синергичното взаимодействие с Азоксистробин – познато изпитано и стабилно като представяне активно вещесво.

КАЛИБРА КАРБО е биостимулатор с високо съдържание на органично вещество: 50% аминокиселини + 50% GoActiv, активно вещество патентовано от ЮПЛ със съдържание на Манитол. Приложен по време на стрес или липса на хранителни вещества КАЛИБРА КАРБО бързо възстановява запасите от протеин и захари в растението и по този начин ускорява всички жизнени процеси и защитава растението от редукция на репродуктивни органи. Използването на Калибра Карбо превантивно в нормални условия директно въздейства върху озърняването на класовете както и на количествените и качествените показатели на добива.

Ползите от приложението на КАЛИБРА КАРБО:

  • 20% по-добро усвояване на вложения азот;
  • Освобождаване на блокирания фосфор в кореновата зона;
  • Гарантира пълното усвояване на азот и фосфор от почвата;
  • Ускорява развитието и устойчивата вегетация на културата
  • Гарантира движението на усвоените минерални вещества и спомага за завършване на пълния жизнения цикъл
  • Увеличено съдържание на протеин в продукцията и подобрено озърняване
  • Защитава от стрес и ускорява възстановяването

МИКРОТИОЛ е най-изгодният партньор с мултисайт ефект на всички фунгициди при зърнено-житни култури. МИКРОТИОЛ е течна формулация ефективен  при борба със септориоза, ръжда, брашнеста мана и фузариум, като допълва действието на основния фунгицид благодарение на патентованата хомогенна формулация със съдържание на  патентован прилепител Ксантан. Продължителното последействие и високата концентрация на Сярата като активно вещество в МИКРОТИОЛ, както и неговата микроструктура,  позволява на растенията да използват елемента  като хранително депо.

Сярата е изключително важен мезоелемент спомагащ за усвояване на Азот от растенията, производството на протеин и има директно влияние върху основните количествени и качествени показатели на добива.

upl

Многостранният механизъм на действие – контактно и с газова фаза не позволява на патогените да развият резистентност към МИКРОТИОЛ. Това го прави сигурен партньор в програмите за растителна защита.

  • Защита от отмиване и подобрено усвояване на активните вещества и на партниращите ПРЗ
  • Дълго последействие, защита на всички надземни части и репелентно действие
  • Доказан инструмент за борбата с кръстосаната резистентност
  • Пълно покритие и високо ниво на защита

Тази година ЮПЛ има специално предложение към всички земеделски производители:

При закупуване на пакет КСАНАДУ + ВАКСИПЛАНТ ДУО за 300 дка, получавате БОНУС ЦИТРИН МАКС за 200 дка. Условия на промоцията вижте ТУК

Регистрирайте се за изготвяне на индивидуална технология спрямо условията на вашите полета: ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.