1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес до обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време

Днес до обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време

Максимални температури между минус 2° и 3°

Днес до обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но по-късно през деня от североизток отново ще се заоблачи. Почти без валежи. Вятърът в повечето места ще е слаб, само в Източна България ще се задържи умерен от север. Максимални температури между минус 2° и 3°, в крайните югозападни райони до 6°, в София - около 1°. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

По Черноморието ще продължи да духа умерен, по морските носове и силен северен вятър, отслабвайки по-чувствително едва привечер. Още след обяд отново ще се заоблачава, оставайки без превалявания. Максимални температури 0°, 1° по северното крайбрежие до 2°,3° по южното. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е умерено по северното, до силно по южното крайбрежие, около 4 бала.

Времето по високите части на планините ще е предимно слънчево, заоблачавайки се след обяд над Източна Стара планина. В подножието на северните склонове на места ще се задържа нисък облачен слой. Вятърът по билата до обяд ще е силен - от североизток, отслабвайки до умерен към края на деня. Дневна температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 11°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.