1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес ни очаква слънчево време

Днес ни очаква слънчево време

Максимални температури - между 28°С и 33°С

Днес, 15 август ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд над Североизточна България, а след пладне – над северните и планинските райони. Само на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. В Източна България ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури - между 28°С и 33°С, в София 30°С. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Поради трайното засушаване, високите температури и вятъра, в източната половина на страната, все още, има повишен риск от възникване на полски и горски пожари. 

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще остане малко по-ниско от средното за август.

Над планините в следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали. По високите части вятърът ще е слаб до умерен от югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 23°С, на 2000 метра - около 15°С.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. На отделни места в северната част ще превали краткотрайно. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток. Максимални температури по крайбрежието 27°С-29°С. Температурата на морската вода е 25°С-26°С. Вълнението на морето ще бъде от 1 до 3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.