1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Над източната половина от страната времето ще се задържи облачно

Над източната половина от страната времето ще се задържи облачно

Максимални температури – между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 8°-10°

Съществена промяна на времето не се очаква. Над източната половина от страната ще се задържи облачно и на места там ще превалява слаб сняг. Над западната половина ще има разкъсана облачност, намаляваща на места до предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максимални температури – между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 8°-10°. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието времето ще се задържи облачно и на места ще превалява слабо дъжд и сняг. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 2°-3°. Температурата на морската вода и 6°-8°. Вълнението на морето 2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде значителна и на места в масивите от източната половина от страната ще продължи да превалява слаб сняг, а разкъсвания на облачността ще има в масивите от Западна България. Ще продължи да духа умерен и силен, а по билото на Стара планина и временно бурен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.
Атмосферното налягане ще продължи да се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за декември.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.