1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ: Днес над северните и източните райони облачността ще е значителна

НИМХ: Днес над северните и източните райони облачността ще е значителна

Снимка:

Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 1° и 6°

Днес над северните и източните райони облачността ще е значителна с намалена видимост или мъгла. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще продължи да е по-високо от средното за месеца. В Югозападна България ще има повече слънчеви часове и там температурите ще са малко по-високи. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус". Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от север-северозапад. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 1° и 6°. В София около 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен, от север. Температурите ще се понижат и максималните ще достигнат 2°-3°. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 7°-8°.

В планините облачността ще е променлива, като в Рила, Пирин и Западните Родопи ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще е до умерен и ще се ориентира от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200м минус 1°, на 2000м около минус 4°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.