1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ: Над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево

НИМХ: Над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево

Максимални температури между 9° и 14°, в София – около 10°

Облачността над Източна България, през по-голямата част от деня, ще остане значителна и на отделни места там ще има слаби превалявания от дъжд. Над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, но още в сутрешните часове от запад облачността отново ще започне да се увелична и в след обяд на отделни места ще превали слаб дъжд. В следобедните часове ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максимални температури между 9° и 14°, в София – около 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. Преди обяд ще духа слаб югозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 11°-16°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна и на места ще превали дъжд, над 1300 метра – сняг. Ще духа умерен, по билата и времето силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 4°, на 2000 метра около минус 1°. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и през деня още малко ще се понижи. Вечерта ще започне да се повишава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.