1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Облачността ще бъде променлива, след обяд над по-голямата част от страната значителна

Облачността ще бъде променлива, след обяд над по-голямата част от страната значителна

Максимални температури в повечето места между 5° и 10°, в София - около 6°

Облачността ще бъде променлива, след обяд над по-голямата част от страната значителна. През деня валежи не се очакват. Отново ще се усили вятърът от запад, ще бъде умерен, в Дунавската равнина и в Източна България – силен. Максимални температури в повечето места между 5° и 10°, в София - около 6°. През предстоящата нощ на места в Северна България и източните райони ще превали дъжд, в по-високите места дъжд и сняг. Възможно е образуване на поледица. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус". Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември - слабо ще се понижи.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, често значителна. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 5°-8°. Температурата на морската вода е 9°-10°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. Ще се задържи ветровито със силен и бурен северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра – около минус 5°. Превалявания от сняг ще има през предстоящата нощ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.