1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Очакват се гръмотевични бури, ще има градушки

Очакват се гръмотевични бури, ще има градушки

От северозапад ще започне да прониква студен въздух, температурите ще се понижават

Привечер днес  се очакват гръмотевични бури с бързи и резки промени в посоката и скоростта на вятъра. Ще има градушки. Това прогнозират метеоролозите от НИМХ при БАН, цитирани от БТА.

През нощта и утре валежите ще продължат, в много райони ще бъдат значителни по количество. От северозапад ще започне да прониква студен въздух, температурите ще се понижават и максималните ще бъдат между 17 и 22 градуса, по високите западни полета - малко по-ниски. Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за май. Причината за усложнената метеорологична обстановка в страната е бавно подвижен средиземноморски циклон.

Над планините ще бъде облачно, с валежи и със силни гръмотевични бури. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява сняг. Максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около 12 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

Над Черноморието ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще паднат краткотрайни, в отделни райони - интензивни валежи, с гръмотевични бури. Вятърът ще е предимно умерен, от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 21-23 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.