1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Георги Денев: PÖTTINGER е качество

Георги Денев: PÖTTINGER е качество

Стопанството на Семена Синхрон ООД в Коньово отскоро разполага с най-модерната прикачна косачка PÖTTINGER NOVACAT 3507 T

Прикачната косачка PÖTTINGER NOVACAT 3507 T е най-новата инвестиция в стопанството на Семена Синхрон ООД в село Коньово. С какво тя е нова и уникална за пазара?

U-образното окачване на машината към трактора позволява максимална гъвкавост при копиране на терена - до 30 градуса разлика в наклоните на трактора и косачката.

Централният теглич позволява хидравличното преместване на косачката както от лявата, така и от дясната страна на трактора, за да може операторът да е максимално свободен да работи в посоката, в която му е удобно косенето, разказа Илиан Господинов, търговски представител на Булагро Машини за Югоизточна България.

П-образното окачване на косачната греда позволява максимално добро копиране на терена, както при 5 процента положителен, така и при 3 процента отрицателен наклон.

Двете големи пружини на окачването упражняват допълнителен натиск за перфектно следене на релефа.

Всички прикачни косачки на PÖTTINGER са оборудвани с хидравлично регулиране на ширината на откоса, съобразно захвата на следващите машини в технологичния процес - балопреса, самотоварещо ремарке или силажокомбайн.

Косачката е оборудвана също така с колектор, с помощта на който можете да косите, да обработвате окосената маса и да позиционирате откоса само с едно минаване. В зависимост от индивидуалните потребности, един откос може да бъде преместен върху съседния, а това дава максимална маса за идващата отзад балопреса, например.

Косачката разполага и с гумен кондиционер, който подпомага намачкването на люцерната, с по-голям или по-малък натиск, с цел по-бързо изсъхване и по-бързо прибиране, без да има зависимост от атмосферните условия.

PÖTTINGER е един от световните лидери в производството на зелена линия машини, произвежда навесни и прикачни косачки с работни ширини от 2 м до големи косачни комбинации с ширина 12 метра, посочи още Илиан Господинов.

ilian-gospodinov

Илиан Господинов, търговски представител на Булагро Машини за Югоизточна България

От два месеца косачката е собственост на фирма Семена Синхрон ООД в село Коньово, която се занимава със зърнопроизводство и животновъдство, обработва 17 000 дка земя, отглежда около 500 крави и 400 овце. Единият от управителите Георги Денев сподели, че в продължение на 25 години са работили с косачка PÖTTINGER. „Милиони декари е окосила, много добре се представя“, но дошло време да бъде сменена с нова. „Очарован съм от нея – постигаме висока производителност и качество на работа.“

georgi denev

Георги Денев, управител на фирма Семена Синхрон ООД

Стопанството разполага с цялата гама от зелена линия машини на PÖTTINGER, както и със сеялка Terrasem и плуг Servo. „PÖTTINGER е качество, бил съм в завода, знам как произвеждат австрийците.“ Георги Денев е доволен от сервиза на Булагро Машини. Твърди, че е без алтернатива.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.