1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новата сламопреса QUADRANT 4000

Новата сламопреса QUADRANT 4000

Компактна, силна и внимателна към растенията

За 2015 г., CLAAS ще представи на пазара новата сламопреса за квадратни бали, с размери 0.80 м х 0.50 м всяка. Новият QUADRANT 4000 предвижда 15% повече производителност, с 10% повече плътност на балите и по-високо ниво на комфорт за работа и поддръжка.

За постигането на увеличението на производителността в сравнение с предишния модел, QUADRANT 1150, маховика и фуражното гребло са проектирани за повишаване на натоварването с 30%. Цялото задвижване в QUADRANT 4000, включително мотовилките, са проектирани за по-висок резултат и по-дълъг експлоатационен живот. Камерата за балата също е по-голяма. В комбинация с мощните си 61 бутални удара в минута, новата QUADRANT 4000 също постига увеличенията, споменати по-горе по отношение на плътността на балата и пропускателна способност. Формата на балите е променена така, че те са равномерно и плътно притиснати една към друга от центъра към края на самата бала. Това води до перфектно оформени, квадратни бали, които са стабилни за транспорт и съхранение.

207127_500

Внимателна към растенията

Що се отнася до качеството на реколтата, QUADRANT 4000 разчита на добрата репутация и технологията на своя предшественик. 2,00-метровия широк повдигач и 2-фазовата система на греблото гарантира изключително внимателна преработка на растенията. Стъблата не са повредени и запазват първоначалната си дължина, така че когато те се компресират, няма вероятност да попадне прах. QUADRANT 4000 осигурява балиране без прах, като запазва структурата на фуража и затова е особено полезна за балиране на люцерна за животновъдни стопанства, които имат изключително високи изисквания по отношение на качеството на реколтата. Компактната форма на балата също така дава възможност да се борави лесно с нея, особено за коневъдите и овцевъдите. И не само семплият дизайн прави QUADRANT 4000 оптималното решение за балиране на слама и събиране на силаж.

209631_500

Никакви остатъци с единичния възловръзвател на CLAAS


Новата QUADRANT 4000 има четири изпитани и проверени единични възловръзватели от QUADRANT 3200. Заедно с надеждността на тази технология, най-важното предимство на принципа на единичния възловръзвател е, че, за разлика от двойния възловръзвател, няма остатъци от растенията. Както при всички квадратни балиращи машини на CLAAS, QUADRANT 4000 също има защита на иглата. Това предотвратява иглата и плъзгача от сблъсък, ако те са повредени. Кутиите, в които остават части от растенията, вече могат да бъдат изкарани навън, за да дадат възможност за бърза и лесна поддръжка по почистването на машината. В допълнение, QUADRANT 4000 е първата квадратна балопреса в този сектор, която може по избор да бъде оборудвана с централна система за смазване.

Новият контролен панел OPERATOR на CLAAS

Интервалите за смазване могат да се определят от шофьора в кабината на трактора с помощта на новия панел на CLAAS. Както при всички квадратни балиращи машини на CLAAS, и QUADRANT 4000 е ISOBUS съвместима и може да бъде добавена по желание на клиента. Този нов терминал се използва за лесно и интуитивно управление. В допълнение към интервалите на смазване, водачът може да определи налягането по време на балиране, дължината на балите, и следи например броя на буталните удари в минута и количеството бали (дневно и общо). В допълнение, при използване на машината от няколко потребители, могат да бъдат записани данните на до 20 потребители, използвали машината.

209559_500

Ясна видимост на полето с DUOPAC складиращ балите вагон

За да направи новата QUADRANT 4000 колкото е възможно икономична, с 15% по-висока пропускателна способност, 10% по-голяма плътност и компактни размери на балите 0.80 м х 0.50 м, за ясна видимост на полето, CLAAS е разработила DUOPAC складиращи бали вагони. Ясната видимост се постига като се поставят решетки на две бали и се поддържа бърза и лесна видимост на полето след балиране. За да работите с тази комбинация, балопресата трябва да е с мощност 110 к.с. с единично действаща макара и пневматична система.

CLAAS се предлага на Българския пазар от фирма Рапид КБ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.