1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Полунавесните плугове на Lemken EuroDiamant и Varidiamant са заменени с модела Diamant 11,12

Полунавесните плугове на Lemken EuroDiamant и Varidiamant са заменени с модела Diamant 11,12

Окомплектовката е с иновативните отметателни дъски DURAMAX

От началото на 2014 г. полунавесните плугове на Lemken EuroDiamant и Varidiamant са заменени с модела Diamant 11,12.

Характерно за плуговете Diamant 11,12  е окомплектовката им с иновативните отметателни дъски DURAMAX. Благодарение на липсата на перфорации по корпуса и специалната стомана, от която са изработени, те имат със 75% по-дълъг живот  от обикновенните отметателни дъски.

Основните предимства на отметателни дъски DURAMAX са по-ниски разходи за поддръжка, по-малък разход на гориво и устойчивост на полепвне на почва. Ширината на захват при Diamant 11,12 се регулира механично (33,38,44,50 см) или хидравлично (V версия, от 30 до 55 см). Широкопрофилното колело оказва минимален натиск върху почвата и осигурява сигурност при транспортиране,а работната дълбочина се регулира хидравлично,директно от кабината на трактора.

В окомплектовката на  плуговете Diamant 11,12(опция) е включен  хидравличен цилиндър, прехвърлящ теглото на плуга към задната ос на трактора. Това намалява боксуването и способства за икономия на гориво със 25%.

За максимално улеснение на работата Diamant 12 може да бъде окомплектован  с компютърен контрол на обръщането и ъгъла на забиване директно от кабината на трактора. Diamant 11,12 може да бъде оборудван с хидравлична защита от претоварване, предплужници и дисков нож за чиста бразда, лентова или цяла отметателна дъска, и др.

Вижте повече информация в сайта на Lemken

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.