1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Quadtrac 620 на Case IH стана „Машина на годината 2014“ в категория XXL трактори

Quadtrac 620 на Case IH стана „Машина на годината 2014“ в категория XXL трактори

На своя щанд компанията акцентира и на тракторите от серията Magnum CVX

По време на Агритехника в Хановер, в присъствието на над 600 участници и гости, призът „Машина на годината 2014“ беше присъден на Case IH. Наградата се връчва от технически редактори на Deutscher Landwirtschaftsverlag (Немски земеделски издатели) в сътрудничество с други европейски земеделски списания. За да присъдят това отличие, журналистите специално търсят новаторски и открояващи се нови разработки при земеделската техника.

Ценният трофей, който се е превърнал във важен знак на признание за постижения в индустрията, беше присъден поради иновативната концепция на новата серия Case IH Quadtrac. Тя включва машини с максимална мощност от почти 700 к. с. и въртящ момент до 3000 Nm. Също така тракторите Quadtrac разполагат с най-голямата кабина в индустрията и ненадмината видимост. Кабината Surveyor™ предлага изключителна система на окачване, осигуряваща превъзходен оперативен комфорт и контрол.

Quadtrac особено впечатли журито с ненадминатите си качества по отношение на сцеплението и защитата на почвата. Четирите независими задвижващи вериги на трактора осигуряват 5,6 кв. м контакт с почвата при минимално утъпкване и без приплъзване. Всички трактори Quadtrac се захранват от новите 6-цилиндрови двигатели FPT Industrial Cursor 13 с два междинни охладителя. Новите двигатели са снабдени с уникална Hi-ESCR технология, която оптимизира горенето, а SCR системата се постига по-голяма мощност, по-нисък разход на гориво и повишена надеждност.

„Ефективно земеделие – трактори, успешни технологии за прибиране на реколтата и решения за прецизно земеделие за селското стопанство в утрешния ден“ – това е мотото на CASE IH на Агритехника в Хановер. Освен на тракторите Quadtrac 620 компанията акцентира и на тракторите Magnum CVX, както и на серията Maxxum, представена с три нови модела. Maxxum CVX 110, CVX 120 и CVX 130 са задвижвани от двигатели с турбокомпресори, притежаващи междинни охладители. Тези 4-цилиндрови двигатели са с капацитет от 4,5 литра и осигуряват 10% по-висока производителност при намалена скорост на двигателя от 1900 оборота в минута. Това дава възможност за значително намаляване на разхода на гориво. Maxxum CVX моделите са оборудвани с технология с двоен съединител, която гарантира, че загубите от триене са сведени до минимум, а APM системата автоматично намалява оборотите на двигателя и спестява много енергия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.