1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Раломекс: Благодарим на земеделците, че предпочетоха българското производство

Раломекс: Благодарим на земеделците, че предпочетоха българското производство

Световни стандарти в новото портфолио на компанията

Раломекс изпраща 2022 г. с добри резултати. На българския пазар продажбите на произвежданата в гр. Завет прикачна техника са се увеличили, раздвижване има и в експорта, съобщи инженер Рашид Узунов, чл. на съвета на директорите и гл. инженер на Раломекс АД.

През изминалата 2022 г. Раломекс пусна на пазара дискова брана с работна ширина от 4 до 6 м, която може да се използва като прикачна и като навесна. От поточните линии на завода излязоха навесни сечки за предната навесна система на тракторите.

От широката гама продукти на Раломекс през годината най-търсени бяха дисковите брани, следвани от разрохквачи и стърнищни култиватори. Причината била продължителното засушаване, обясни инж. Узунов.

За да оптимизират себестойността на произведените прикачни машини, от Раломекс инвестираха във фотоволтаичен соларен парк. Идеята е той да помогне за енергийната независимост на предприятието, а и да оптимизира цените на изделията.

Раломекс работи върху нов сегмент прикачни машини за намаляване инвазията на почвата. Преди четири години българският производител възобнови преустановеното преди повече от 40 години производство на сеялки за директна сеитба. През 2023 г. предстои производството на нулева серия, която ще бъде тествана в различни части на страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.