1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Салон, посветен на многофункционалното земеделие, ще се проведе в рамките на EIMA

Салон, посветен на многофункционалното земеделие, ще се проведе в рамките на EIMA

Фокусът е върху връзката между селското стопанство и градската среда

Издание 2016 на EIMA M.i.A - Салон за многофункционално селско стопанство, насрочен за периода от 9 до 13 ноември в Болоня, ще се проведе във впечатляваща сценична обстановка с включването на авангардни теми, свързани с предстоящото изложение EIMA International.

За разлика от предишните издания, многофункционалният салон няма да бъде разположен в търговските площи, а в Конгресния център, в съседство с панаира, в близост до входа на Piazza Costituzione. Новото местоположение ще осигури достъп до изложбените площи директно от салона и ще предложи обстановка с голямо въздействие върху широката публика, благодарение на много зеленина, биоархитектура и иновационни технологии. Те допринасят за създаването на градска и периферна зеленина.

Посетителите на салона ще бъдат посрещнати с инсталации със стени, украсени с растения, нови градински системи, решения за използване на биоматериали за градско обзавеждане. Ще бъдат представени технологии и системи за многофункционални селскостопански дейности. Те варират от управление на земята, поддържане на зелени площи, селски туризъм и развлекателни дейности в селските райони, както и начини и средства за взаимодействие между общински и земеделски площи.

Джанлука Кристони, президент на фондацията Biohabitat и координатор на работата в салона, заяви: „Свидетели сме на възстановяване на селското стопанство в градската среда. Отношенията с природата, климата, обработката на земята, както е фундаменталният антропологичен опит са в основата на дебата за качеството на живот и съдбата на самите градски райони. След продължителен период, през който градът „завладя“ провинцията с изсипването на бетон и масова урбанизация, сега започва период, когато градските райони се връщат към природосъобразно развитие с въвеждането на дейности по създаване на градски зеленчукови парцели, обществени и частни градини. EIMA M.i.A възнамерява да насърчи всичко това."

Многофункционалният салон ще бъде организиран около няколко ключови теми: Green Shared, където селското стопанство ще покаже, че включва интердисциплинарни дейности за вдъхновяващо развитие на средата и начина на живот; отделът Materials Village е създаден в сътрудничество с Material ConneXion Italia като платформа за събития и инициативи, посветени на насърчаването на фирми, които произвеждат биоматериали и подкрепа на биоземеделието; Biodiversity World, изграден около идеята, че чрез многофункционално развитие на селското стопанство може да се запази богатството на видовете и ролята на първичния сектор; и накрая - Green Maker, който ще изведе на преден план въпроса за обучение и професионална квалификация, необходими за планиране и създаване на зелени площи, от които все повече зависи качеството на живота.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.