1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Спад в продажбите на агротехника и през 2017-та година

Спад в продажбите на агротехника и през 2017-та година

Прогнозта е догодина пазарът на трактори да остане слаб

Спад в продажбите на агротехника и през 2017-та година. Производителите на селскостопанска техника не са оптимисти за развитието на пазара.  

През първите 9 месеца на 2016-та продажбите на трактори в Белгия, Франция, Германия, Италия, Холандия, Испания и Великобритания са намалели с близо 5 процента. Тези цифри дават основание за прогнозата, че и догодина пазарът на трактори ще остане слаб.

При зърнокомбайните тази година е отчетен спад от 13 на сто. Подобно развитие се очаква и за 2017-та, най-вече за страни като Франция и Германия, където продажбите ще паднат с нови 10 процента. През тази година ръст е имало само в Испания.

Единственото увеличение на продажбите през настоящата година е регистрирано при самоходните пръскачки и прикачния инвентар, като продажбите са били с почти 4 процента по-големи от 2015-та.

При тракторите най-малко продажби през тази година е имало при машините с мощност между 125 и 250 конски сили. През септември се е засилило търсенето на трактори със 75 до 125 конски сили, основно заради новите европейски изисквания за вредните емисии.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.