1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. SWIFTERDISC XE_MEGA на Bednar с нов рекорд

SWIFTERDISC XE_MEGA на Bednar с нов рекорд

Голямата площ на полетата и комбинацията от голяма ширина и висока работна скорост позволяват агрегатът да постигне отлични експлоатационни параметри

SWIFTERDISC XE_MEGA Е НАЙ-ЕФЕКТИВНИЯТ ДИСКОВ КУЛТИВАТОР В СВЕТА. С НОВ РЕКОРД 769,36 ХЕКТАРА ОБРАБОТЕНИ ЗА 24 ЧАСА

В средата на юли, в Румъния близо до град Слатина е проведен полеви тест под надслов „24 ЧАСОВ РЕКОРД“, организиран от BEDNAR и локалният представител на марката, на който е подобрен текущият рекорд за количество обработена площ. Рекордът е постигнат с BEDNAR SWIFTERDISC XE 18400 MEGA, с който са обработени цели 769,36 хектара по време на непрекъсната 24-часова работа (или по-точно 23 часа и 36 минути чисто работно време на машината). Това са невероятните 125,36 хектара повече от текущия рекорд по количество обработена площ за 24 часа, направен през 2007 г.

Голямата площ на полетата и комбинацията от голяма ширина и висока работна скорост позволяват агрегатът да постигне отлични експлоатационни параметри. Средната производителност е 32,6 хектара на час, а разходът на гориво е 3,1 литра на хектар за нетното работно време от 23 часа и 36 минути. За това време машината изминава разстоянието от 450,7 километра, а общият разход на гориво достига 2 355,6 литра. Зададената работна дълбочина на дисковия култиватор е 7 сантиметра. Престоят на агрегата, необходим за основна поддръжка и зареждане с гориво е само 24 минути.

Свидетели по време на събитието са представители на BEDNAR и местният дилър. В ролята на независимо жури влиза редакторът от елитното немско земеделско списание PROFI, където е публикувана обширна статия с отразяване на проведеното полево изпитание.

BEDNAR: ЛИДЕР В СЕГМЕНТА НА МАШИНИ С ШИРОК РАБОТЕН ЗАХВАТ

„BEDNAR се е специализирал в производството на машини с широк работен захват от самото начало. Произведохме първата такава машина през 2003 г. Това беше широкозахватният култиватор SWIFTER SM. Виждаме все по-нарастващия интерес към такива машини на пазара, което ни накара да представим новата серия SWIFTERDISC XE_MEGA на пазара през 2021 г. В момента тя се състои от три модела с работна ширина от 14,4 до 18,4 м. Изключително съм доволен и горд от това, което успяхме да постигнем с нашата машина по време на 24-часовата работа. Това не само потвърждава качеството на машината, която издържа на такова високо натоварване, но преди всичко високата производителност и ефективност, които ни позволява да постигнем. Вярвам, че тази машина може да бъде интересна и за много европейски клиенти, а именно като се има предвид възможността на местните полета, които предлагат невероятна производителност,” споделя Инж. Давид Ричл, Маркетинг Директор на BEDNAR FMT.

 

SWIFTERDISC XE_MEGA ЧУПИ РЕКОРДИ

При опита за подобряване на рекорда, SWIFTERDISC XE 18400 MEGA е оборудван със специално оформени агресивни дискове с диаметър 560 мм и дебелина 5 мм, както и заден V-RING валяк с диаметър 630 мм, оборудван с чистачи. Стандартно машината има хидравлично регулиране на работната дълбочина с удобни настройки с помощта на хидравлични скоби.

Машината се обръща бързо на края на полето, благодарение на повдигането на дисковата работна секция; машината се управлява с помощта на задните валяци, предните опорни колела и транспортната ос. По време на работа първата транспортна ос се повдига, за да се постигне по-висок натиск върху дисковата секция.

 

BEDNAR е прогресивен производител на селскостопанска технология. Чешката компания е специализирана в производството на машини за почвена обработка, сеитба, торене и контрол на растителните остатъци. Тясната връзка със земеделската практика прави компанията един от най-иновативните производители на селскостопански машини с висока добавена стойност за крайния потребител. Пълната гама от портфолиото на BEDNAR можете да откриете в единствения официален вносител на марката в страната ИНТЕРАГРИ България. За информация и запитвания – тел. 0700 46 666 и www.interagri.bg. Поледвайте ИНТЕРАГРИ в социалните мрежи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.