1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Багер товарач стана носител на златен медал от Техническия панаир в Пловдив

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Багер товарач стана носител на златен медал от Техническия панаир в Пловдив

И още: Гостуваме в семейна ферма в Бавария с автоматизирани процеси при отглеждането на животните

В София официално беше открит шоу рум за японска малогабаритна техника, подходяща за хоби фермерството и за комунални дейности. Откриването му съвпадна с провеждането на годишната дистрибуторска среща на Kubota, в която участват дилърите на марката от Източна Европа. Домакин на двудневната среща в гр. Правец беше българският представител на японската компания у нас.

На три тестови полета високотехнологични френски пръскачки демонстрираха как може да получим върхова прецизност и ефективност в растителнозащитните дейности. Първият полеви тест, организиран от Ник Електроникс, се проведе в село Изгрев, област Шумен, където прикачната пръскачка Berthoud Tracker 3234, с обем на резервоара 3200 литра и размах на щангите 24 метра издържа изпитанията, както при нормални условия, така и при изключителено неравен и хълмист терен, благодарение на специалното окачване Actiflex.

Вторият полеви тест се проведе в село Цар Асен, близо до град Попово, където беше тестван най-компактният модел прикачна пръскачка Berthoud Sprinter с обем на резервоара 2500 литра и 24 метра щанги. Моделът демонстрира своите възможности на хълмист терен с променящ се наклон и се държа стабилно при изкачване и спускане по наклоните на полето. В проведения в близост до София трети полеви тест беше демонстрирана пръскачка от серията самоходни машини Berthoud Raptor. Проведените полеви тестове имаха за цел да докажат как въпреки трудните теренни условия растителнозащитните мероприятия могат да бъдат извършени прецизно и в срокове.

Преработката на биомаса e алтернативен източник на енергия, а производството на биогаз, отлична възможност за допълнителна печалба. Какъв е опитът на Германия и има ли потенциал страната ни да се развива също в тази насока – отговорите бяха дадени на конференция в София.

Осезаемо оживление отчита строителният бранш в България. Факт е, че на специализираните изложения в страната могат да се видят най-новите поколения машини, съчетали в себе си световните иновиции, икономичност и висока производителност. Техническите параметри на комбинирания багер товарач CASE 580 ST не останаха незабелязани от журито на Техническия панаир в Пловдив и машината беше отличена със златен медал.

Гостуваме в семейна животновъдна ферма в Бавария, създадена през далечната 1913 г. Вижте до какви нива на автоматизираност са достигнали процесите в нея, така че да се осигури максимално ниво на комфорт за животните и при минимално използване на работна ръка.

В китното подбалканско селце Мирково повече от столетие местното читалище е пазител на духовността и традициите. Днес сградата, в която се съхраняват ценни исторически документи, е в лошо състояние. Шанс за нейното възстановяване са средства по проект от ПРСР.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 12.10.-19.10.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.