1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Български фермери посетиха завод за производство на агротехника в Швеция

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Български фермери посетиха завод за производство на агротехника в Швеция

И още: Финансирането е един от важните компоненти в земеделския бизнес

Български фермери бяха на посещение в Швеция, където разгледаха завод за производство на агротехника и присъстваха на демонстрация, която ги убеди в здравината на машините. Целта на четиридневната визита в рамките на Нъбъл Дейс беше фермерите да се запознаят с технологичния процес при производството на шведската прикачна техника Ведерщад. Собственикът на компанията г-н Старк запозна гостите с историята на компанията, производствения процес и гамата машини. Разбира се, деловата програма беше съчетана с разглеждане на забележителностите на Стокхолм.

Как надеждно да опазим слънчогледа от плевели? Агрономите напомнят, че изчистването на полетата още в ранните етапи от развитието на маслодайната култура е предпоставка за високи добиви. Широкоспектърното действие на вегетационния хербицид Пантера го прави ефективен срещу балур, едногодишни и многогодишни житни плевели. В същото време препаратът е селективен към културата.

Световните агрохимически компании все повече инвестират в създаване на нови активни вещества, които да противодействат на резистентността, а също така да са безопасни за полезните насекоми като пчелите. Кои са последните разработки в тази посока?

Интересни за малките и средните стопанства са тракторите до 110 конски сили. Те са удобни, маневрени и икономични. Основните модели трактори Арматрак, които привличат интереса на земеделските производители у нас, са 804 Lux, 704 и 504.

Финансирането е един от важните компоненти в земеделския бизнес. Как банковите институции подкрепят фермерите?

Рационалните решения са съвкупност от варианти. Един от тях е инвестиция в италианска агротехника. За нея разказва Никола Трампевски, представител на заводите на Маскио Гаспардо за производство на агротехника в Италия и Румъния. Поводът, за да е в България беше изложението БАТА АГРО 2013, където дистрибуторите на компанията показаха пълната гама машини и технологии.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 08.06.-15.06.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.