1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кои са най-производителните комбайни в света

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кои са най-производителните комбайни в света

И още: Български фермери посетиха селекционна станция за рапица в Белгия

Нови тенденции в агросектора ще бъдат показани на международното изложение БАТА АГРО, което традиционно отваря врати в град Стара Загора. Фирмите участнички са подготвили атрактивни изненади за посетителите.
Заедно с група български фермери ще се запознаем с най-модерните методи за селекция на рапица, посещавайки селекционен център в Белгия. Преди това обаче ще се отбием в образцово стопанство, за да научим какъв е опитът на тамошните зърнопроизводители при отглеждането на земеделските култури.
Нови измерения при зърноприбирането предлагат последни модели комбайни. Новостите при тях бяха представени пред световната специализарана преса по време на пресконференция и полеви демонстрации в Германия.
И тази година за пореден път доказа, че капризите на времето са сериозен фактор при земеделското производство. Как да се справим? Отговорът е да използваме все по-адаптивна генетика при културите. В това се убедиха гостите на полски ден, състоял се в регион Монтана.
Идва новият сезон за сеитба на рапица. Вероятно сте избрали хибриди и подготвяте площите, предвидени за маслодайната култура. Е, тогава време е за новости в растителната защита, защото, за да заложите стабилен добив, мероприятията започват още от есента.


Изследователската дейност на семенарските компании дава своя резултат на полето, където хибридите показват генетичните си заложби. След посещение на открити полски дни край Зафирово и Бяла Слатина зърнопроизводителите видяха въз основа на какви характеристики на царевицата и слънчогледа могат да очакват рекордни добиви.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 16.08.-23.08.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.